maanantai 18. toukokuuta 2015

Liljeström -sukuseuran puhe ja kiitokset

Hyvä konserttiyleisö. Liljeström -sukuseuran ja kaikkien meidän täällä olevien Liljeströmien (meitä on täällä muuten aika paljon) puolesta kiitän Savonlinnan Soitannollista Seuraa ja Pyhän Olavin Kiltaa tästä upeasta konsertista. Tästä tuli meille aivan ainutlaatuinen tilaisuus. Olemme päässeet eläytymään esi-isämme Aatto A:n eli ihan viralliselta nimeltään Aksel Adolfin elämään ja mikä upeinta kuulemaan hänen sävellyksiään, jotka ovat olleet meillekin lähes tuntemattomia. Ja vielä tässä oikeassa autenttisessa ympäristössä, jossa hän itsekin on musiikkia soittanut ja johtanut.


Esi-isämmehän tuli Savonlinnaan 110 vuotta sitten ja todellakin, kuten olemme kuulleet, oli perustamassa Savonlinnan Soitannollista Seuraa silloin 100 vuotta sitten. Hänelle toiminnan miehenä tällaisten tilaisuuksien järjestäminen ei ollut mikään ongelma. Omalla suurella innostuksella musiikkia kohtaan hän on saanut myös silloiset kaupungin musiikin harrastajat innostumaan, yhdessä he alkoivat rakentaa pienestä kaupungista musiikin suurkaupunkia. Ehkä siinä tarvittiin myös  sotilassoitto-opissa opittua organisointikykyä, että asiat saatiin tapahtumaan.  

Samaa innostusta on ollut havaittavissa tämän konsertin järjestelyissä sekä ylipäätään tämän kaupungin musiikkikulttuurin tekemisessä. Tässä konsertissa todella moni on teistä pistänyt “kortensa kekoon”, käyttänyt aikaa ja antanut oman luovuuden ja asiantuntemuksensa käytettäväksi. Meidän Liljeströmien puolesta haluamme siitä teitä suuresti kiittää. Samalla haluamme toivottaa Savonlinnan orkesteritoiminalle, niin orkesteriyhdistykselle sekä Soitannolliselle Seuralle onnea ja menestystä tulevalle satavuotistaipaleelle. Aatto A ja Savonlinnan Soitannollinen Seura 1915 -konserttitapahtumassa Wanhalla Kasinolla toukokuun 17. päivänä 2015 Liljeström -sukuseura ry.:n puolesta Anu ja Kristian Liljeström

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti